Waver 51 C 1191 KJ Ouderkerk aan de Amstel

Vraagprijs € 2.095.000 k.k.

Omschrijving

Mooi landelijk gelegen royaal VRIJSTAANDE VILLA met MODERN BIJGEBOUW, HOBBYRUIMTE en AANMEERPLEK voor een boot op een perceel van ruim 4.700m2. Midden in de prachtige polder ‘De Ronde Hoep’ ligt deze nieuwgebouwde landelijke villa (2011) met aan de achterzijde een schitterend uitzicht over de weilanden. Met de boot ben je via rivier de Waver, die aan de voorzijde ligt, binnen ‘no time’ in Amsterdam, Abcoude of op de Vinkeveense plassen. Naast het huis staat een modern multifunctioneel bijgebouw.

Dit unieke huis is de ultieme plek om te genieten van het echte buitenleven met een kilometers ver vrij uitzicht over de weilanden en toch alle benodigde voorzieningen binnen bereik. Er zijn mogelijkheden voor het aanmeren van een boot aan de bijbehorende drijvende steiger in de rivier ‘de Waver’ aan de wegzijde. Aan de achterzijde en zijkant van het huis ligt een grote tuin en terras op het Zuidwesten, dus volop zon. In de tuin kunnen kinderen heerlijk spelen of sporten en er is zelfs ruimte voor kleine boerderijdieren. In onze drukke randstad is deze ruimte werkelijk een verademing. Centrum met winkels en scholen van Ouderkerk zijn op fietsafstand (10-15 min) en je kunt met de auto naar de A2 (5 min) of via Ouderkerk naar de A10 en A9 (10 min). Kortom; landelijk wonen dicht bij de stad. De droom van iedereen!

Vanaf de weg kom je bij een groot gezamenlijk middenterrein. Aan dit middenterrein grenzen twee woningen (buren zijn nu aan het bouwen). Het middenstuk is van gras waar de kinderen vaak met elkaar spelen. De wit gestuukte villa ligt links achter op het perceel. Auto’s kunnen voor de deur geparkeerd worden of in de carport. Rondom het huis en bijgebouw is het terrein netjes bestraat en een mooie tuin aangelegd.

Het woonhuis:
De royale entree ligt aan de zijkant van het huis. De hal heeft een trap naar de eerste verdieping en geeft toegang tot het gastentoilet, de woonkamer en de zijkamer. Deze kamer wordt gebruikt als speelkamer voor de kinderen en kan ook zeker goed als kantoor/thuiswerkplek of slaapkamer dienen.
Doorgang naar de woonkamer en keuken. Aan de achterzijde van het huis ligt de ruime woonkamer met open haard. Door de vele ramen aan alle zijden heb je zowel vanuit de keuken als de woonkamer een schitterend uitzicht over de tuin en de landerijen. De woonkamer en de keuken worden van elkaar gescheiden door een vaste kastenwand die op maat gemaakt is met ingebouwde glazen deuren.
Aan de voorzijde van het huis ligt de ruime woonkeuken met erker. De keuken is voorzien van een eiland waar je gezellig aan kunt zitten en deze bevat alle nodige apparatuur, zoals een combi-magnetron, vries-koelcombinatie, vaatwasser, Quooker en een robuust gasfornuis met dubbele oven. Achter de keuken ligt nog een bijkeuken waar de wasmachine, droger en extra vriezer staan met voldoende ruimte voor opslag van sport- en schoonmaakspullen.
De begane grond verdieping is voorzien van een mooie hardstenen vloer met vloerverwarming.
Rondom de woonkamer en keuken is een heerlijk terras met achter een veranda gebouwd waar je in de zomer goed in de schaduw kunt zitten en ’s avonds van de ondergaande zon kunt genieten. Dit terras is vanuit de woonkamer via 2 dubbele openslaande deuren te bereiken.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot alle slaapkamers, toilet en de badkamer. De ouderslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en beslaat de gehele breedte van het huis. De slaapkamer is ruim en voorzien van een tv aansluiting en grote inloopkast. De badkamer is zowel via de centrale hal als deze inloopkast te bereiken.
De badkamer is ruim en heeft een dakkapel zodat je ook vanuit de badkamer een prachtig weids uitzicht hebt. Het bad is speciaal hiervoor op hoogte gebracht, zodat je van dit uitzicht kunt genieten als je in bad ligt. Dubbele wastafel met meubel, ligbad en een grote inloopdouche. De badkamer is tevens voorzien van vloerverwarming en een televisieaansluiting.
Via de gang bereik je een separaat toilet met fonteintje. Verder zijn er nog 3 slaapkamers op deze verdieping waarvan er 1 al een dakkapel heeft en de andere twee eventueel te vergroten zijn door het plaatsen van een extra dakkapel.
De bergzolder biedt nog veel opslagruimte over de gehele lengte van de woning en is te bereiken via een vlizotrap. Hier hangt ook de cv installatie.

Bijgebouw:
Het bijgebouw is zoveel meer dan een schuur en je kunt er werkelijk alle kanten mee op! In het goed geïsoleerde bijgebouw zit momenteel onder andere een mantelzorgwoning (persoonsgebonden) met eigen entree. Via de hal krijgt je toegang tot de open keuken. Keuken is in L vorm gebouwd en voorzien van inbouwapparatuur. Woonkamer met openslaande deuren naar de tuin met terras. Vanaf hier heb je ook fantastisch uitzicht over de weilanden. De ruime badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel, zwevend toilet en een aparte ruimte voor de wasmachine. Ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het terras. De slaapkamer heeft nog een eigen uitgang via een kleine hal naar de voorzijde.
De naastgelegen garageruimte is een ideale klusruimte voor de doe-het-zelvers onder ons. Krachtstroom is aanwezig en ook deze ruimte wordt net zoals de mantelzorgwoning verwarmd via een eigen CV installatie met vloerverwarming. Er is hier een sauna aanwezig. Vanuit deze ruimte gaat er een trap naar de eerste verdieping. De garage is voorzien van ramen en openslaande deuren.
Op het dak van het bijgebouw liggen aan de zuidzijde 26 zonnepanelen. Tot slot heeft dit bijgebouw nog een carport waar je twee auto’s kunt parkeren (met 1 laadpaal) of fietsen kunt stallen. Uiteraard is het ook zeker mogelijk om hier een mooi zitje te maken.
Eerste verdieping bijgebouw: deze ruimte heeft meerdere grote dakramen wat voor een lichte ruimte zorgt. Door de brede kap is het een volwaardige zolder die op veel manier benut kan worden. De verdieping is in 2 delen verdeeld. Het voorste deel is voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en heeft ook een deur naar buiten via externe trap. Het tweede deel bevat een badkamer met een douche, wastafel, wasmachine aansluiting en een separaat toilet met fonteintje. De rest is een vrij in te delen ruimte.

Bijzonderheden
– Nieuw gebouwde landelijke villa op een perceel van maar liefst 4.708 m2!
– Drijvende steiger voor aan de dijk, in riviertje de Waver
– Bouwjaar woning 2011
– Bouwjaar bijgebouw 2017
– Woning 203 m2 woonoppervlak plus 116 m2 in het bijgebouw
– Bijgebouw mag deels gebruikt worden voor beroep aan huis/hobbyruimte/garage
– Momenteel mantelzorgwoning in het bijgebouw (persoonsgebonden)
– Energielabel A voor woning en bijgebouw
– Vloerverwarming begane grond en badkamer woning en begane grond bijgebouw
– 26 zonnepanelen, op zuidzijde dak bijgebouw, installatiedatum juni 2021
– Woning is aangesloten op riolering, gas via een propaantank.
– Geschilderd in 2020
– Laadpaal voor elektrische auto aanwezig
– Buren zijn op dit moment een nieuwe woning aan het bouwen

_______________________________________________________
Beautiful and spacious DETACHED VILLA in a rural location with MODERN OUTBUILDING, HOBBY ROOM and MOORING PLACE for a boat on a plot of over 4,700m2. This newly built rural villa (2011) is situated in the middle of the beautiful polder ‘De Ronde Hoep’ with a magnificent view over the meadows at the rear. By boat you can reach Amsterdam, Abcoude or Vinkeveense plassen in no time via the river Waver, which is located at the front. Next to the house is a modern multi functional outbuilding.

This unique house is the ultimate place to enjoy the real outdoors with unobstructed views for miles over the meadows and yet all necessary amenities within reach. There are possibilities for mooring a boat at the associated floating jetty in the river ‘de Waver’ along the road side. At the rear and side of the house is a large garden and terrace on the Southwest, so plenty of sun. Children can play or do sports in the garden and there is even room for small farm animals. In our busy Randstad, this space is truly a relief. The center with shops and schools of Ouderkerk are within cycling distance (10-15 minutes) and you can take the car to the A2 (5 minutes) or via Ouderkerk to the A10 and A9 (10 minutes). In short; rural living close to the city. Everyone’s dream!

From the road one enters a large communal center area. Two houses border this central area (neighbors are currently building). The middle part is made of grass where the children often play together. The white stucco villa is situated on the left rear of the plot. Cars can be parked in front of the door or in the carport. The grounds around the house and outbuilding are neatly paved and a beautiful garden has been laid out.

The residential house:
The spacious entrance is situated on the side of the house. The hall has a staircase to the first floor and gives access to the guest toilet, the living room and the side room. This side room is used as a playroom for the children and can certainly serve as an office / home workplace ór bedroom.
Passage to the living room and kitchen. At the rear of the house is the spacious living room with fireplace. Due to the many windows on all sides, you have a magnificent view of the garden and the countryside from both the kitchen as well as the living room. The living room and kitchen are separated by a custom-made cupboard wall with built-in glass doors.
At the front of the house is the spacious kitchen with bay window. The kitchen has an island where you can sit comfortably and it contains all the necessary equipment, such as a combi-microwave, freezer-cooling combination, dishwasher, Quooker and a robust gas stove with double oven. Behind the kitchen is a utility room with a washing machine, dryer and extra freezer with sufficient space for storage of sports and cleaning equipment.
The ground floor has a beautiful stone floor with underfloor heating.
A lovely terrace with a veranda has been built around the living room and kitchen, where you can sit in the shade in the summer and enjoy the sunset in the evening. This terrace can be reached from the living room through a double set of patio doors.

First floor: landing with access to all bedrooms, toilet and bathroom. The master bedroom is situated at the rear and covers the entire width of the house. The bedroom is spacious and equipped with a TV connection and large walk-in closet. The bathroom can be reached both through the central hall and this walk-in closet.
The bathroom is spacious as well and has a dormer window ensuring beautiful panoramic views. The bath has been specially raised for this purpose, so that you can enjoy this view when you are in the bath. The bathroom also has a vanity unit with double sink, a large walk-in shower, underfloor heating and a television connection.
Through the hallway you reach a separate toilet with hand basin. There are also 3 extra bedrooms on this floor, 1 of which already has a dormer window and the other two can be enlarged by installing an extra dormer window.
The attic offers plenty of storage space over the entire length of the house and can be reached via a loft ladder. The central heating system is also located here.

Outbuilding:
The outbuilding is so much more than a barn and you can really do a lot with it! The well-insulated outbuilding currently includes an informal family care home (person-related) with its own entrance. Through the hall the open kitchen is accessible. This L-shaped kitchen is equipped with built-in appliances. Living room with patio doors to the garden with terrace. From here you also have a fantastic view over the meadows. The spacious bathroom has a walk-in shower, sink, toilet and a separate laundry area. Spacious bedroom with patio doors to the terrace. The bedroom has its own exit through a small hall at the front.
The adjacent garage space is an ideal hobby-space for the do-it-yourselfers/handyman among us. Three-phase power is available and this space is also heated, just like the informal care home, via its own central heating system with underfloor heating. There is a sauna here. From this room a staircase leads to the first floor. The garage has windows and patio doors.
There are 26 solar panels on the roof of the annex on the south side. Finally, this outbuilding has a carport where you can park two cars (with 1 charging station) or store bicycles. Of course it is also certainly possible to make a nice seat here.
First floor outbuilding: this room has several large skylights which provide a light space. The wide roof makes it a full-fledged attic that can be used in many ways. The floor is divided into 2 parts. The front part is equipped with a kitchen with appliances and also has a door to the outside via an external staircase. The second part contains a bathroom with a shower, sink, washing machine connection and a separate toilet with sink. The rest is a freely divisible space.

Particularities
– Newly built rural villa on a plot of no less than 4,708 m2!
– Floating jetty in front of the dike, in the river Waver
– Year of construction house 2011
– Year of construction outbuilding 2017
– House 203 m2 living space plus 116 m2 in the outbuilding
– Outbuilding may be partly used for home occupation/hobby room/garage
– Informal family care home in the outbuilding (person-related)
– Energy label A for the house and outbuilding
– Underfloor heating on the ground floor and bathrooms ground floor outbuilding
– 26 solar panels, on the south side of the roof of the outbuilding, installation date June 2021
– House is connected to sewerage, gas via a propane tank.
– Painted in 2020
– Charging station for electric car available
– Neighbors are currently building a new home

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

vraagprijs
€ 2.095.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2011
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan vaarwater, aan water, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
203 m²
Overige inpandige ruimte
13 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
69 m²
Externe bergruimte
140 m²
Perceel
4.708 m²
Inhoud
784 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, vloerverwarming, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie, rookkanaal, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Combiketel (gas gestookt combiketel uit 2011, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ouder-Amstel K 680
Oppervlakte
4708 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ASL00-K-680

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, verwarming, vliering, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken